Cursuri Sailing

Libertate cât vezi cu ochii

DISCOUNT 10%

La orice curs de sailing al www.scoalanautica.ro, cu introducerea codului discount “SailON”

Cursuri autorizate ANR si ANCOM, prin intermediul scolilor partenere

Categoria D – ape interioare

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Certificatul categoria D e un certificat international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana), care da dreptul titularului să conduca ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 metri, pe cai navigabile interioare, pana la varsarea in mare (lacuri, rauri, fluvii si delte, ex. Dunarea si Delta Dunarii).

Procedura de obtinere a unui certificat categoria D presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica. Proba practica se va sustine la finalul cursurilor in cadrul scolii, in ziua de practica, in prezenta unui reprezentat/examinator ANR. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.

Domeniile de examinare:

– RND – REGULAMENTUL NAVIGATIEI PE DUNARE SI CANALE

– MANEVRA AMBARCATIUNII DE AGREMENT CU MOTOR

– MARINARIE

Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.

DETALII

Categoria C – maritim 6 mile

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Permisul de barca pentru categoria C este un permis international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement ce nu depasesc 24 metri lungime, in zone maritime ce nu depasesc distanta de 6 mile marine (1Nm = 1.852 km) fata de coasta.

Procedura de obtinere a unui carnet de barca clasa C presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica. Proba practica se va sustine la finalul cursurilor in cadrul scolii, in ziua de practica, in prezenta unui reprezentat/examinator ANR. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.

Domeniile de examinare:

– COLREG

– CONDUCEREA SI MANEVRA AMBARCATIUNII AGREMENT

– MARINARIE

– NAVIGATIE NIVEL DE BAZA

Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.

DETALII

Categoria S – veliere

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Certificatul de skipper clasa S (permis sailing) da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement cu vele in functie de zona de navigatie inscrisa pe carnet (cat. C / cat. D / cat. A / cat. B).

Procedura de obtinere a unui certificat de skipper agrement clasa S (permis sailing) presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica in cadrul scolii. Diploma de absolvire eliberata in urma cursurilor este suficienta pentru a fi trecuta pe permis (fara alt examen ANR).

Domeniile de examinare:

– CUNOASTEREA ELEMENTELOR CONSTRUCTIVE SPECIFICE

– CUNOSTEREA MANEVRELOR FIXE SI MOBILE LA BORD

– NAVIGATIE CU VELE

Evaluarea cursantilor de catre instructori va tine cont de evolutia participantilor pe parcursul cursului. Evaluarea finala se va face prin calificativele “Admis” sau “Respins” si va tine cont de nivelul de cunostinte si competente dobandit si de capacitatea cursantilor de a manevra nava atat la motor cat si pe vele.

DETALII

Categoria B – maritim 24 mile

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa B este un certificat international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, in zone maritime ce nu depasesc distanta de 24 de mile marine (1Nm = 1.852 km) fata de coasta.

Procedura de obtinere a unui certificat conducator ambarcatiune de agrement clasa B presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.

Domeniile de examinare:

– COLREG – in limba engleza

– NAVIGATIE MARITIMA

– MANEVRA NAVEI, METEOROLOGIE, HIDROLOGIE

– LEGISLATIE MARITIMA

! Pentru a sustine examenul teoretic este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei C si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil.

Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.

DETALII

Categoria A – toate zonele

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa A este un permis international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, pe căi navigabile interioare şi în toate zonele maritime (marea teritorială, zona contiguă, zona economică exclusivă şi marea liberă).

Procedura de obtinere a unui certificat conducator ambarcatiune de agrement clasa A presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.

Domeniile de examinare:

– COLREG – in limba engleza

– NAVIGATIE MARITIMA

– MANEVRA NAVEI, METEOROLOGIE, HIDROLOGIE

– CONSTRUCTIA NAVEI, VITALITATE

– LEGISLATIE MARITIMA

– RND – REGULAMENTUL CIRCULATIEI PE DUNARE SI CANALE

! Pentru a sustine examenul teoretic este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei B si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil.

Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.

DETALII

Certificat operator radio – GMDSS/LRC

SailON | Închiriere yachturi, agrement nautic, teambuilding, cursuri sailing

Certificat operator radio GMDSS/LRC

Certificatul de operator radio GMDSS-LRC (Global Maritime Distress Safety System – Long Range Certificate) este un certificat international, emis de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si care atesta capacitatea titularului de a folosi sistemele de radiocomunicatii instalate la bordul ambarcatiunilor de agrement.

Procedura de obtinere a unui certificat de operator radio GMDSS-LRC presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica (pe simulator) si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Dupa absolvirea acestui curs, in cadrul scolii, se sustine examenul teoretic si practic in urma caruia ANCOM elibereaza licenta de operator GMDSS-LRC Ceritificatul (Global Maritime Distress Safety System – Long Range Certificate).

Valabilitatea certificatului este de 5 ani.

DETALII

Oferte speciale la cursurile de sailing

Informatii aditionale

Yachturile pot fi inchiriate cu skipper profesionist la bord sau in regim bareboat, in baza unui certificat de conducator ambarcatiuni agrement, minim categoriile C,D,S, plus un depozit garantie ce va fi returnat la check-out.

Imagini din plimbările noastre

Ce ne intreabă clienții

Atmosfera prietenoasa si relaxata la bord

Bucura-te de momentele de liniste, relaxare, iesire din cotidian, baia in apa curata din larg

In flota noastra sunt ambarcatiuni de dimensiuni diferite, cele mai mici avand o capacitate de 5+1, iar cele mai mari au o capacitate de 9+1 (pasageri + skipper).
Trebuie asigurate comfortul termic si libertatea de miscare. Incaltamintea trebuie sa fie aderenta pe suprafete ude. Hainele se vor alege in functie de sezon (ex: vara – o camasa sau tricou cu maneca lunga, deschise la culoare sau tratate anti UV, costum de baie!; pe vreme racoroasa – un fleece / polar anti vant, jacheta si pantaloni impermeabili). Crema de protectie solara, ochelari de soare si palarie / sapca nu trebuie sa lipseasca! Mai multe detalii aici
Inainte de plimbare trebuie evitat consumul excesiv de lichide si alimente grele. Alcoolul, oboseala si teama de rau de mare sunt factori favorizanti. In timpul calatoriei, daca apar simptome, se recomanda consumul moderat de biscuiti sarati si apa minerala / apa tonica / cola. De asemenea, ajuta sa fixati privirea pe linia orizontului sau asupra unor repere costiere fixe. Exista si o serie de suplimente alimentare sau medicamente, care sunt eficiente daca sunt administrate inainte de calatorie. Variantele naturale de prevenire a raului de mare sunt cele pe baza de extract de ghimbir. Noi va recomandam sa plecati cu gandul ca NU veti avea rau de mare!
In functie de destinatia aleasa si preferintele fiecarui client, plimbarile pot fi de la 2-3 ore pana la expeditii de cateva zile sau croaziere de saptamani.
Da, skipperul va face o scurta prezentare a ambarcatiunii si a regulilor de conduita pe mare. Cei interesati vor putea participa activ la manevrele specifice: mentinerea cursului cu ajutorul timonei / echei, citirea busolei, ridicarea si reglajul velelor, noduri marinaresti etc.
Nu exista o varsta minima sau maxima, dar copiii trebuie insotiti de un parinte sau tutore legal.
Da. Ambarcatiunile mai mari dispun de bucatarie complet echipata (frigider, chiuveta, aragaz).
Da, ambarcatiunile mai mari dispun de frigider si spatii de depozitare.
Da, marina Life Harbour Limanu dispune de hotel Life Harbour Limanu. De asemenea, putem oferi cazare la bordul yachturilor.

In Romania sunt mai multe scoli de navigatie unde va puteti obtine certificatul de conducator de ambarcatiune de agrement. Partenerii nostri sunt www.scoalanautica.ro ( Introduceti la codul discount “SailON” si obtineti o reducere de  10% din pretul de lista ). Licenta se obtine dupa parcurgerea cursurilor teoretice si practice, in urma unui examen sustinut in fata Autoritatii Navale Romane.

Putem organiza evenimente corporate cu specific nautic cu o participare de de peste 200 de persoane / zi.
Da, de comun acord, in functie de calendarul rezervarilor existent la momentul respectiv.
Desigur, atat timp cat conditiile meteo si starea marii permit inotul in conditii de maxima siguranta.
Da, insa trebuie sa veniti de acasa cu uneltele si dibacia!
Bineinteles, sailingul nu tine cont de gen! Majoritatea echipajelor de regatta de la noi au in componenta cel putin un membru de sex feminin, iar unele dintre cele mai titrate yachturi in competitii, atat afara cat si pe la noi, au la comanda skipperi femei!
Cu cea mai mare placere! Nimic nu poate fi mai frumos decat un apus pe mare asezonat cu un cocktail, sau o cafea fierbinte la rasaritul soarelui pe puntea yachtului! Nu uitati niste haine calduroase, noaptea pe mare e racoare!
Da, cu delfinii si marsuinii sunt sanse foarte mari sa ne intalnim cand navigam cu vele, apar in turme si sunt foarte prietenosi si jucausi, inotand pe langa barca si sarind din apa, cat despre rechini, desi exista in Marea Neagra o specie inofensiva pentru om, nu am avut onoarea sa-i intalnim inca in mediul lor natural! Ca fapt divers, putin mai la Sud de Vama Veche, pana la Cap Kaliakra, pe stancile abrupte au mai supravietuit pana in anii ‘60 cateva colonii de foci, mai exact 3 colonii de foci – calugarite! Din pacate astazi au disparut din Marea Neagra, ultimul exemplar observat la noi in tara fiind gasit in 1983 in dreptul milei 35, in apropierea orasului Tulcea!