Cursuri Sailing

Libertate cât vezi cu ochii

Cere ofertă

Cursuri autorizate ANR si ANCOM, prin intermediul scolilor partenere

Categoria C+D+S

Acest curs este destinat celor care doresc sa obtina certificatul de Certificat International de Conducator Ambarcatiune de Agrement (ICC – International Certificate of Competence) cu vele și/sau motor cu lungimea de până la 24 de metri, pe ape interioare* și pe apele maritime pana la 6 mile marine** la larg.

 • * rauri, lacuri, Dunare si Delta Dunarii
 • ** 1 mila marina = 1852metri

Instruirea practica are o durata de 48 ore si presupune exersarea manevrei navei in conditii variate de vant si valuri pe Marea Neagra. Practica se desfasoara în weekend.

 • Marinărie și manevra navei cu motor și vele : descrierea navelor și ambarcațiunilor, elementele structurale și constructive ale navei, motoare și instalații, arboradă și greement, asigurarea vitalității, manevra navei cu motor și vele, terminologia de bază în limba engleză.
 • Navigația maritimă și pe ape interioare : elementele sferei terestre, coordonate geografice, documente și publicații marine, hărți nautice, rezolvarea problemelor practice de lucru pe hartă, sisteme și echipamente de navigație, hărți digitale, instalația de guvernare cu pilot automat, metode și procedee de determinare a poziției cu observații costiere, Sisteme globale de navigație cu sateliți, planificarea și executarea unei rute fluviale și maritim/costieră..
 • Tehnici individuale de supravietuire, salvare si prim-ajutor medical : proceduri de salvare, mijloace de salvare individuale si colective, mijloace de semnalizare, tehnici de supraviețuire.
 • Meteorologie : fenomene atmosferice, prognoze meteorologice, hărți sinoptice, sisteme de informare și avertizare meteorologică, utilizarea la bord a informațiilor și prognozelor meteo.
 • Legislatie, COLREG și RND : legislația națională, europeană și internațională privind navigația, Regulamentul Internațional de prevenire a abordajelor pe mare, Regulamentul Navigației pe Dunăre, Regulamentul European de navigație pe ape interioare.
 • Prevenirea si stingerea incendiilor : proceduri, sisteme si echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor pe mare.
 • Pretul standard : 500 Euro/participant.
 • Locatie : in functie de sesiune, orele de teorie se vor tine in Bucuresti sau in Limanu, iar practica se va face pe Lacul Snagov sau pe Marea Neagra

Categoria B

Acest curs este destinat celor detin certificatul de Conducator de ambarcatiune de agreement categoria C si D (ape interioare* și ape maritime naționale până la 6 mile marine) si doresc sa treaca la urmatorul nivel, care le permite conducerea ambarcatiunilor de agreement international, cu limitare costiera de pana la 12 mile marine**.

 • * rauri, lacuri, Dunare si Delta Dunarii
 • ** 1 mila marina = 1852metri

Instruirea practica are o durata de 48 ore si presupune exersarea manevrei navei in conditii variate de vant si valuri pe Marea Neagra. Practica se desfasoara în weekend.

 • Manevra navei cu motor și vele : descrierea navelor și ambarcațiunilor, elementele structurale și constructive ale navei, motoare și instalații, arboradă și greement, asigurarea vitalității, manevra navei cu motor și vele, terminologia de bază în limba engleză.
 • Navigația maritimă : elementele sferei terestre, coordonate geografice, documente și publicații marine, hărți nautice, sisteme și echipamente de navigație, hărți digitale, instalația de guvernare cu pilot automat, metode și procedee de determinare a poziției cu observații costiere, Sisteme globale de navigație cu sateliți.
 • Radio comunicatii : GMDSS ( LRC – Long Range Comunication Certificate).
 • Tehnici individuale de supravietuire si prim-ajutor medical : proceduri de salvare, mijloace de salvare individuale si colective, mijloace de semnalizare, tehnici de supraviețuire.
 • Meteorologie : fenomene atmosferice, prognoze meteorologice, hărți sinoptice, sisteme de informare și avertizare meteorologică, utilizarea la bord a informațiilor și prognozelor meteo.
 • Legislatie – COLREG : legislația națională, europeană și internațională privind navigația, Regulamentul internațional de prevenire a abordajelor pe mare
 • Prevenirea si stingerea incendiilor : proceduri, sisteme si echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor pe mare.
 • Pretul standard : 750 Euro/participant.
 • Locatie : in functie de sesiune, orele de teorie se vor tine in Bucuresti sau in Limanu, practica se va face pe Marea Neagra

VHF Radio Operator

Acest curs este destinat celor care doresc sa obtina certificatul de operator radio in serviciul mobil maritim si serviciul mobil maritim prin satelit (LRC – GMDSS). Acest certificat international este util pentru calatorii in afara tarii sau inchiriere de ambarcatiuni in alte tari.

 • comunicarea informațiilor cu alte nave, indiferent de mărime și naționalitate
 • transmiterea și recepționarea mesajelor cu diferite grade de urgență
 • transmiterea si recepționarea mesajelor în situații cu înalt grad de urgență (distress) către alte nave sau către stațiile costiere
 • aplicarea procedurilor standard de operare a stațiilor radio VHF, fixe sau portabile
 • selectarea canalului optim de comunicare a unei informații sau mesaj, în diferite situații
 • aplicarea procedurii de inițiere, respectiv de terminare a unui mesaj
 • utilizarea vocabularului standard de comunicații marine în limba engleză
 • lansarea mesajelor cu diferite grade de urgență
 • lansarea unui mesaj cu înalt grad de urgență (May Day)
 • utilizarea alfabetul fonetic pentru comunicatii în VHF
 • Pretul standard : 150 Euro/participant.
 • Durata : 3 zile (vineri (17.00 – 21.00), sambata (10.00-14.00) si luni (17.00 – 21.00)

Oferte speciale la cursurile de sailing

Informatii aditionale

Yachturile pot fi inchiriate cu skipper profesionist la bord sau in regim bareboat, in baza unui certificat de conducator ambarcatiuni agrement, minim categoriile C,D,S, plus un depozit garantie ce va fi returnat la check-out.

Imagini din plimbările noastre

Ce ne intreabă clienții

Atmosfera prietenoasa si relaxata la bord

Bucura-te de momentele de liniste, relaxare, iesire din cotidian, baia in apa curata din larg

In flota noastra sunt ambarcatiuni de dimensiuni diferite, cele mai mici avand o capacitate de 5+1, iar cele mai mari au o capacitate de 9+1 (pasageri + skipper).
Trebuie asigurate comfortul termic si libertatea de miscare. Incaltamintea trebuie sa fie aderenta pe suprafete ude. Hainele se vor alege in functie de sezon (ex: vara – o camasa sau tricou cu maneca lunga, deschise la culoare sau tratate anti UV, costum de baie!; pe vreme racoroasa – un fleece / polar anti vant, jacheta si pantaloni impermeabili). Crema de protectie solara, ochelari de soare si palarie / sapca nu trebuie sa lipseasca! Mai multe detalii aici
Inainte de plimbare trebuie evitat consumul excesiv de lichide si alimente grele. Alcoolul, oboseala si teama de rau de mare sunt factori favorizanti. In timpul calatoriei, daca apar simptome, se recomanda consumul moderat de biscuiti sarati si apa minerala / apa tonica / cola. De asemenea, ajuta sa fixati privirea pe linia orizontului sau asupra unor repere costiere fixe. Exista si o serie de suplimente alimentare sau medicamente, care sunt eficiente daca sunt administrate inainte de calatorie. Variantele naturale de prevenire a raului de mare sunt cele pe baza de extract de ghimbir. Noi va recomandam sa plecati cu gandul ca NU veti avea rau de mare!
In functie de destinatia aleasa si preferintele fiecarui client, plimbarile pot fi de la 2-3 ore pana la expeditii de cateva zile sau croaziere de saptamani.
Da, skipperul va face o scurta prezentare a ambarcatiunii si a regulilor de conduita pe mare. Cei interesati vor putea participa activ la manevrele specifice: mentinerea cursului cu ajutorul timonei / echei, citirea busolei, ridicarea si reglajul velelor, noduri marinaresti etc.
Nu exista o varsta minima sau maxima, dar copiii trebuie insotiti de un parinte sau tutore legal.
Da. Ambarcatiunile mai mari dispun de bucatarie complet echipata (frigider, chiuveta, aragaz).
Da, ambarcatiunile mai mari dispun de frigider si spatii de depozitare.
Da, marina Life Harbour Limanu dispune de hotel Life Harbour Limanu. De asemenea, putem oferi cazare la bordul yachturilor.
In Romania sunt mai multe scoli de navigatie unde va puteti obtine certificatul de conducator de ambarcatiune de agrement. Partenerii nostri sunt Romanian Yachting School. Licenta se obtine dupa parcurgerea cursurilor teoretice si practice, in urma unui examen sustinut in fata Autoritatii Navale Romane.
Putem organiza evenimente corporate cu specific nautic cu o participare de de peste 200 de persoane / zi.
Da, de comun acord, in functie de calendarul rezervarilor existent la momentul respectiv.
Desigur, atat timp cat conditiile meteo si starea marii permit inotul in conditii de maxima siguranta.
Da, insa trebuie sa veniti de acasa cu uneltele si dibacia!
Bineinteles, sailingul nu tine cont de gen! Majoritatea echipajelor de regatta de la noi au in componenta cel putin un membru de sex feminin, iar unele dintre cele mai titrate yachturi in competitii, atat afara cat si pe la noi, au la comanda skipperi femei!
Cu cea mai mare placere! Nimic nu poate fi mai frumos decat un apus pe mare asezonat cu un cocktail, sau o cafea fierbinte la rasaritul soarelui pe puntea yachtului! Nu uitati niste haine calduroase, noaptea pe mare e racoare!
Da, cu delfinii si marsuinii sunt sanse foarte mari sa ne intalnim cand navigam cu vele, apar in turme si sunt foarte prietenosi si jucausi, inotand pe langa barca si sarind din apa, cat despre rechini, desi exista in Marea Neagra o specie inofensiva pentru om, nu am avut onoarea sa-i intalnim inca in mediul lor natural! Ca fapt divers, putin mai la Sud de Vama Veche, pana la Cap Kaliakra, pe stancile abrupte au mai supravietuit pana in anii ‘60 cateva colonii de foci, mai exact 3 colonii de foci – calugarite! Din pacate astazi au disparut din Marea Neagra, ultimul exemplar observat la noi in tara fiind gasit in 1983 in dreptul milei 35, in apropierea orasului Tulcea!