Cursuri Sailing
Libertate cât vezi cu ochii
La orice curs de sailing al www.scoalanautica.ro, cu introducerea codului discount “SailON”
Cursuri autorizate ANR si ANCOM, prin intermediul scolilor partenere
Categoria D – ape interioare
Certificatul categoria D e un certificat international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana), care da dreptul titularului să conduca ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 metri, pe cai navigabile interioare, pana la varsarea in mare (lacuri, rauri, fluvii si delte, ex. Dunarea si Delta Dunarii).
Procedura de obtinere a unui certificat categoria D presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica. Proba practica se va sustine la finalul cursurilor in cadrul scolii, in ziua de practica, in prezenta unui reprezentat/examinator ANR. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.
Domeniile de examinare:
– RND – REGULAMENTUL NAVIGATIEI PE DUNARE SI CANALE
– MANEVRA AMBARCATIUNII DE AGREMENT CU MOTOR
– MARINARIE
Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.
Categoria C – maritim 6 mile
Permisul de barca pentru categoria C este un permis international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement ce nu depasesc 24 metri lungime, in zone maritime ce nu depasesc distanta de 6 mile marine (1Nm = 1.852 km) fata de coasta.
Procedura de obtinere a unui carnet de barca clasa C presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica. Proba practica se va sustine la finalul cursurilor in cadrul scolii, in ziua de practica, in prezenta unui reprezentat/examinator ANR. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.
Domeniile de examinare:
– COLREG
– CONDUCEREA SI MANEVRA AMBARCATIUNII AGREMENT
– MARINARIE
– NAVIGATIE NIVEL DE BAZA
Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.
Categoria S – veliere
Certificatul de skipper clasa S (permis sailing) da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement cu vele in functie de zona de navigatie inscrisa pe carnet (cat. C / cat. D / cat. A / cat. B).
Procedura de obtinere a unui certificat de skipper agrement clasa S (permis sailing) presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica si o examinare teoretica in cadrul scolii. Diploma de absolvire eliberata in urma cursurilor este suficienta pentru a fi trecuta pe permis (fara alt examen ANR).
Domeniile de examinare:
– CUNOASTEREA ELEMENTELOR CONSTRUCTIVE SPECIFICE
– CUNOSTEREA MANEVRELOR FIXE SI MOBILE LA BORD
– NAVIGATIE CU VELE
Evaluarea cursantilor de catre instructori va tine cont de evolutia participantilor pe parcursul cursului. Evaluarea finala se va face prin calificativele “Admis” sau “Respins” si va tine cont de nivelul de cunostinte si competente dobandit si de capacitatea cursantilor de a manevra nava atat la motor cat si pe vele.
Categoria B – maritim 24 mile
Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa B este un certificat international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, in zone maritime ce nu depasesc distanta de 24 de mile marine (1Nm = 1.852 km) fata de coasta.
Procedura de obtinere a unui certificat conducator ambarcatiune de agrement clasa B presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.
Domeniile de examinare:
– COLREG – in limba engleza
– NAVIGATIE MARITIMA
– MANEVRA NAVEI, METEOROLOGIE, HIDROLOGIE
– LEGISLATIE MARITIMA
! Pentru a sustine examenul teoretic este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei C si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil.
Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.
Categoria A – toate zonele
Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa A este un permis international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, pe căi navigabile interioare şi în toate zonele maritime (marea teritorială, zona contiguă, zona economică exclusivă şi marea liberă).
Procedura de obtinere a unui certificat conducator ambarcatiune de agrement clasa A presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Examinarea teoretica este de tip test grila pe calculator.
Domeniile de examinare:
– COLREG – in limba engleza
– NAVIGATIE MARITIMA
– MANEVRA NAVEI, METEOROLOGIE, HIDROLOGIE
– CONSTRUCTIA NAVEI, VITALITATE
– LEGISLATIE MARITIMA
– RND – REGULAMENTUL CIRCULATIEI PE DUNARE SI CANALE
! Pentru a sustine examenul teoretic este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei B si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil.
Mai multe detalii despre procedura de examinare teoretica gasesti la sectiunea Examene ANR.
Certificat operator radio – GMDSS/LRC
Certificat operator radio GMDSS/LRC
Certificatul de operator radio GMDSS-LRC (Global Maritime Distress Safety System – Long Range Certificate) este un certificat international, emis de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si care atesta capacitatea titularului de a folosi sistemele de radiocomunicatii instalate la bordul ambarcatiunilor de agrement.
Procedura de obtinere a unui certificat de operator radio GMDSS-LRC presupune urmarea si absolvirea cursurior unei scoli autorizate, o proba practica (pe simulator) si o examinare teoretica. Pentru sustinerea examinarii teoretice este necesara inscrierea individuala la o sesiune de examinari organizata de capitaniile zonale. Dupa absolvirea acestui curs, in cadrul scolii, se sustine examenul teoretic si practic in urma caruia ANCOM elibereaza licenta de operator GMDSS-LRC Ceritificatul (Global Maritime Distress Safety System – Long Range Certificate).
Valabilitatea certificatului este de 5 ani.
Oferte speciale la cursurile de sailing
Informatii aditionale
Yachturile pot fi inchiriate cu skipper profesionist la bord sau in regim bareboat, in baza unui certificat de conducator ambarcatiuni agrement, minim categoriile C,D,S, plus un depozit garantie ce va fi returnat la check-out.
Ce ne intreabă clienții
Atmosfera prietenoasa si relaxata la bord
Bucura-te de momentele de liniste, relaxare, iesire din cotidian, baia in apa curata din larg
In Romania sunt mai multe scoli de navigatie unde va puteti obtine certificatul de conducator de ambarcatiune de agrement. Partenerii nostri sunt www.scoalanautica.ro ( Introduceti la codul discount “SailON” si obtineti o reducere de 10% din pretul de lista ). Licenta se obtine dupa parcurgerea cursurilor teoretice si practice, in urma unui examen sustinut in fata Autoritatii Navale Romane.