In flota noastra sunt ambarcatiuni de dimensiuni diferite, cele mai mici avand o capacitate de 5+1, iar cele mai mari au o capacitate de 9+1 (pasageri + skipper).
Trebuie asigurate comfortul termic si libertatea de miscare. Incaltamintea trebuie sa fie aderenta pe suprafete ude. Hainele se vor alege in functie de sezon (ex: vara – o camasa sau tricou cu maneca lunga, deschise la culoare sau tratate anti UV, costum de baie!; pe vreme racoroasa – un fleece / polar anti vant, jacheta si pantaloni impermeabili). Crema de protectie solara, ochelari de soare si palarie / sapca nu trebuie sa lipseasca! Mai multe detalii aici
Inainte de plimbare trebuie evitat consumul excesiv de lichide si alimente grele. Alcoolul, oboseala si teama de rau de mare sunt factori favorizanti. In timpul calatoriei, daca apar simptome, se recomanda consumul moderat de biscuiti sarati si apa minerala / apa tonica / cola. De asemenea, ajuta sa fixati privirea pe linia orizontului sau asupra unor repere costiere fixe. Exista si o serie de suplimente alimentare sau medicamente, care sunt eficiente daca sunt administrate inainte de calatorie. Variantele naturale de prevenire a raului de mare sunt cele pe baza de extract de ghimbir. Noi va recomandam sa plecati cu gandul ca NU veti avea rau de mare!
In functie de destinatia aleasa si preferintele fiecarui client, plimbarile pot fi de la 2-3 ore pana la expeditii de cateva zile sau croaziere de saptamani.
Da, skipperul va face o scurta prezentare a ambarcatiunii si a regulilor de conduita pe mare. Cei interesati vor putea participa activ la manevrele specifice: mentinerea cursului cu ajutorul timonei / echei, citirea busolei, ridicarea si reglajul velelor, noduri marinaresti etc.
Nu exista o varsta minima sau maxima, dar copiii trebuie insotiti de un parinte sau tutore legal.
Da. Ambarcatiunile mai mari dispun de bucatarie complet echipata (frigider, chiuveta, aragaz).
Da, ambarcatiunile mai mari dispun de frigider si spatii de depozitare.
Da, marina Life Harbour Limanu dispune de hotel Life Harbour Limanu. De asemenea, putem oferi cazare la bordul yachturilor.
In Romania sunt mai multe scoli de navigatie unde va puteti obtine certificatul de conducator de ambarcatiune de agrement. Partenerii nostri sunt Romanian Yachting School. Licenta se obtine dupa parcurgerea cursurilor teoretice si practice, in urma unui examen sustinut in fata Autoritatii Navale Romane.
Putem organiza evenimente corporate cu specific nautic cu o participare de de peste 200 de persoane / zi.
Da, de comun acord, in functie de calendarul rezervarilor existent la momentul respectiv.
Desigur, atat timp cat conditiile meteo si starea marii permit inotul in conditii de maxima siguranta.
Da, insa trebuie sa veniti de acasa cu uneltele si dibacia!
Bineinteles, sailingul nu tine cont de gen! Majoritatea echipajelor de regatta de la noi au in componenta cel putin un membru de sex feminin, iar unele dintre cele mai titrate yachturi in competitii, atat afara cat si pe la noi, au la comanda skipperi femei!
Cu cea mai mare placere! Nimic nu poate fi mai frumos decat un apus pe mare asezonat cu un cocktail, sau o cafea fierbinte la rasaritul soarelui pe puntea yachtului! Nu uitati niste haine calduroase, noaptea pe mare e racoare!
Da, cu delfinii si marsuinii sunt sanse foarte mari sa ne intalnim cand navigam cu vele, apar in turme si sunt foarte prietenosi si jucausi, inotand pe langa barca si sarind din apa, cat despre rechini, desi exista in Marea Neagra o specie inofensiva pentru om, nu am avut onoarea sa-i intalnim inca in mediul lor natural! Ca fapt divers, putin mai la Sud de Vama Veche, pana la Cap Kaliakra, pe stancile abrupte au mai supravietuit pana in anii ‘60 cateva colonii de foci, mai exact 3 colonii de foci – calugarite! Din pacate astazi au disparut din Marea Neagra, ultimul exemplar observat la noi in tara fiind gasit in 1983 in dreptul milei 35, in apropierea orasului Tulcea!